Permanente make-up / microblading

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is er voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) verzorgd uit wil zien, weinig tijd heeft of moeite heeft om zich op te maken. Ook voor mannen die littekens willen camoufleren bijvoorbeeld in de wenkbrauwen of na een haartransplantatie maar ook voor een subtiele lashliner. Ook als u allergisch bent voor gewone make-up, is permanente make-up vaak de oplossing. Perfect onder alle omstandigheden, dus ook met sporten of in de sauna en met zwemmen, uw permanente make-up blijft altijd op z’n plaats en loopt niet meer uit.

Permanente make-up kan worden toegepast om wenkbrauwen, lippen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. Permanente make-up blijft gemiddeld één tot drie jaar zitten en vaak zelfs nog langer! Het mooiste is wel als u afhankelijk van uw huidtype elke 1 à 2 jaar een touch up behandeling uit laat voeren zodat de kleur niet teveel vervaagt.

Reina Beauty is in bezit van de benodigde vergunning van de GGD. Meer informatie hierover kunt u vinden op VeiligTatoeerenEnPiercen.

De tijd dat we dagelijks voor de spiegel veel tijd spenderen aan een passende make-up lijkt voorgoed achter ons te liggen. Permanente Make-Up is tevens ideaal voor mensen die…

 • Met een bril het lastig vinden om make-up aan te brengen
 • Door een ziekte of andere oorzaak te maken hebben met haarverlies
 • Geen vaste hand hebben bij het aanbrengen van make-up
 • Geen oogpotlood kunnen verdragen
 • Een rafelige liplijn willen veranderen in een strakke lipcontour
 • Dunne lippen willen verbreden
 • Nauwelijks of geen wenkbrauwen meer hebben
 • Veel aan sport doen

Werkwijze permanente make-up

Tijdens het aanbrengen van de cosmetische pigmentatie mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Bij zwangerschap wordt het aanbrengen van een cosmetische pigmentatie of permanente make-up afgeraden. Zorg dat u goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de behandelaar op de hoogte van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog). Zorg ervoor dat u geen make up draagt op de te behandelen zones.

De Behandeling:

Aan het begin van de behandeling bepalen we de kleur en de vorm, hierbij kijken we naar de verschillende eigenschappen van uw gelaat om zo mooie en bijpassende wenkbrauwen, eyeliner of een lipliner te creëren. Wanneer u pmu wenkbrauwen laat aanbrengen, worden deze eerst voorgetekend zodat u de gekozen vorm zelf kunt zien. Vervolgens wordt de cosmetische pigmentatie aangebracht.

De genezingsproces na de behandeling

De eerste dagen is de behandelde pigmentatie erg donker dit komt door kleine korst vorming. De vorm kan de eerste dagen links en rechts verschillend zijn aangezien er vochtvorming is en een wondje samentrekt wat ook wat jeuk veroorzaakt.

De derde tot de vierde dag zal de pigmentatie bijna niet meer zichtbaar zijn, er vormt zich onder het korstje een nieuw huidje als een vliesje. Hierna zal het vliesje soms met schilfertjes loslaten en na circa zeven tot acht dagen zal de pigmentatie langzaam weer duidelijker worden.

Hierdoor kunnen er kleine stukjes of delen van de behandelde pigmentatie verdwijnen en kan het dus zo zijn dat de kleur, zeker de eerste twee tot drie weken, meer roze achtig is in verband met het huidherstel.

Ook zijn hormonale invloeden (overgang, menstruatie), medicijnen, het gebruik van antibiotica (ook al is dit 3 maanden geleden) of meer dan gemiddeld bloedverlies bij de eerste behandeling van invloed. Dit is allemaal heel normaal en daarom geven wij ook duidelijk aan dat u een nabehandeling nodig zal hebben.

Wij vertrouwen erop u zo volledig mogelijk te hebben geïnformeerd en zien uw afspraak voor nabehandeling graag tegemoet.

De Nabehandeling

Na het herstel van de eerste behandeling volgt vrijwel altijd een nabehandeling.

Tijdens de nabehandeling wordt de definitieve kleur en vorm bepaald, dit om diverse redenen:

 • De kleur is lichter dan verwacht, tijdens de eerste behandeling zal de pmu niet te donker worden aangebracht omdat het beter is om de pmu iets donkerder te maken dan om pigment te verwijderen en opnieuw aan te brengen.
 • De vorm of kleur is niet geheel naar uw wens, dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij een reactie van de huid tijdens de eerste behandeling (bijvoorbeeld een zwelling of bloeding).
 • Bijwerken van eventuele oneffenheden welke bijvoorbeeld zijn ontstaan door het meekomen van pigment met het afwrijven van korstjes, dit kan ook in de slaap gebeuren.
 • Bijwerken van pigment welke met de eerste behandeling is afgestoten door het lichaam, dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door bepaalde lichaamseigen- of lichaamsvreemde stoffen.

Na de behandeling dient u de schriftelijke nazorg instructie nauwgezet te volgen.

error: Content is protected !!