Manicure

Manicure

“Manus” is een afgeleide vanuit het Latijns en betekent hand. “Cura” betekent verzorging. Deze vorm van handverzorging is al duizenden jaren oud. In Europa echter pas populair geworden in de jaren twintig.

Wat is een Manicure?

Bij een behandeling gaat het om de optimale verzorging van uw handen. Echter, niet alleen uw handen worden verzorgd. Ook de verzorging van uw eigen nagels en nagelriemen komen aan bod.

Door bijvoorbeeld het weer, uw werk en schoonmaakwerkzaamheden, krijgen uw handen en nagels veel te verduren. Uw huid droogt uit en verouderd. De conditie van uw nagels en nagelriemen kan drastisch afnemen.

Een manicure behandeling zorgt voor sterke, gezonde nagels en heerlijke zachte en goed verzorgde handen.

manicure
manicure-02

Voor Wie?

Het gaat dus om de verzorging van de eigen natuurlijke nagel. Een manicure is dan ook erg geschikt voor mensen die van zichzelf mooie nagels hebben en er zorg voor willen dragen om dat zo te houden.

Maar zoals gezegd natuurlijk ook voor mensen die door werk, zwangerschap of door een andere reden b.v. geen sterke nagels of erg droge handen hebben.

Kortom, een heerlijke, ontspannen en verzorgende behandeling voor iedereen!

Manicure behandelingen

Er zijn veel verschillende behandelingen. Vaak zijn de behandelingen in basis gelijk, maar kunnen worden uitgebreid met bijvoorbeeld een heerlijke massage, scrub, handmassage, paraffine pakking, masker of het aflakken van de nagels.

Mini manicure;

Verzorging van de nagels tijdens de manicure behandeling

 • In vorm vijlen van uw nagels.
 • Indien nodig terugduwen van uw nagelriemen.
 • Egaliseren van uw nagels met een magnetic blok.
 • Daarna wisselt u van hand. Het terugduwen van de nagelriemen en het egaliseren van de nagels wordt nu herhaald voor de andere hand.
 • Afsluiten met een verzorgende opi handcrème

Complete manicure;

Verzorging van de nagels en nagelriemen tijdens de manicure behandeling

 • In vorm vijlen van uw nagels.
 • Aanbrengen en in masseren van nagelriemolie op uw nagelriemen. De olie maakt uw nagelriemen zachter.
 • Een van uw handen plaatst u in de manicure bowl. Dit is een soort handbadje waar een speciale verzachtende olie in zit.
 • Voorzichtig terugduwen en/of knippen van uw nagelriemen.
 • Opruwen van uw nagels met een white-blok of magnetic blok.
 • Daarna wisselt u van hand in de manicure bowl. Het terugduwen en/of knippen van de nagelriemen en het opruwen van de nagels wordt nu herhaald voor de andere hand.
 • Afsluiten met een verzorgende opi handcrème

Hoe werkt een paraffinebad?

Het paraffinebad is een onderdeel van de handverzorging de luxe. Maar veel mensen weten niet meteen wat een paraffinebad is of waar het voor dient.

De paraffine die je in een schoonheidssalon tegenkomt, is vaak verrijkt met etherische oliën. Het wordt gebruikt als warme pakking voor handen en/of voeten.

Bij een manicure behandeling kunt u  een paraffinepakking aanvullen in uw behandeling. Voor je je handen in dit warme paraffinebad dompelt, worden ze met handcrème ingemasseerd. Wanneer je je handen weer uit het bad haalt, stolt de paraffine meteen.

Je handen worden afgedekt met plastic en daar overheen gaat een zachte handschoen die de warmte moet vasthouden. Deze pakking moet een tiental minuten inwerken. Door de warme paraffine, die de huid helemaal afsluit, gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan de handcrème goed intrekken. Als laatste stap wordt de paraffine verwijderd.

Na de paraffinebehandeling voelen je handen zijdezacht aan. Warme paraffine verzacht en hydrateert de opperhuid en de nagelriemen en maakt de huid elastischer, stimuleert de doorbloeding en verwijdert afvalstoffen en oneffenheden.

Paraffine zorgt ook voor een lichte dieptereiniging zodat je handen er verzorgd en jonger gaan uitzien. Het is een ideale verwennerij in de koude winterdagen!

 

error: Content is protected !!