Massage

Klassieke Massage

Door regelmatig te ontspannen verbeter je je gezondheid. Een ontspanningsmassage geeft je gezondheid een boost. Wat kan massage nu voor je gezondheid betekenen? Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ontspannen goed voor je is.

Massage heeft vele bijzondere uitwerkingen op lichaam en geest, is zeer geschikt voor herstel en kan preventief werken tegen klachten.
Spanning/stress hoopt zich op en zet zich vast. Door massage kan die opgehoopte stress weggenomen worden en kan alle energie naar de goede plekken stromen. Lichamelijke ontspanning is in feite het sturen van energie naar de meest geschikte plek.
Klassieke massage is een fysieke lichaamsmassage, gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van lymfevocht. Dit houdt in dat het tevens een sterk ontgiftende werking heeft op het lichaam. De behandelingen kunnen bijdragen tot bewustwording van het eigen lichaam en de wijze waarop het lichaam communiceert. Men kan daardoor een beter inzicht verkrijgen in de eigen emoties en de effecten die deze hebben op het lichaam.

Lees de 10 redenen, waarom massage meer een gezondheidsproduct dan een luxeproduct is.

Waarom massage goed voor je is

 1. geeft meer energie en verbetert de flexibiliteit door vermindering van spierspanning en verkrampte spieren.
 2. stimuleert een betere doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.
 3. verbetert de stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.
 4. versterkt het afweersysteem, omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe- en de bloedvaten wordt gestimuleerd.
 5. verlaagt de bloeddruk en verbetert de slaap.
 6. vermindert angst, stress en spanning door het vrijkomen van weefselhormonen, zoals serotonine en oxytocine.
 7. vermindert pijn door toename van serotonine, waardoor je mogelijk minder pijnstillers hoeft te gebruiken.
 8. vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, doordat er minder cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt en de productie van oxytocine en serotonine (gelukshormonen) wordt gestimuleerd.
 9. verbetert het lichaamsbewustzijn en je energie gaat beter stromen, waardoor je beter in je vel zit en je eerder merkt als je over je grenzen gaat.
 10. laat je er beter uitzien, omdat de conditie van je huid (je grootste orgaan) beter gaat functioneren.

Behandeltijd: 20-30 minuten

Deelmassage voor het lichaam. Dit is een ontspannende massage met als doel, door middel van diverse handgrepen, de doorbloeding van de spieren te verbeteren en ze zo soepel te maken en te houden. Een ideale massage bij stijve spieren, rug, nek of schouderklachten en ideaal voor iedereen die zich regelmatig gespannen voelt en/of veel lichamelijke inspanning moet leveren. De massage kan in overleg met de masseuse op zachte of stevige wijze worden uitgevoerd.

Behandeltijd: 60 minuten

Een complete lichaamsmassage, kan in overleg met de masseuse, op zachte of stevige wijze worden uitgevoerd. Deze massage werkt op een diep niveau van lichaam, geest en sociaal welbevinden. Doordat het gehele lichaam aan bod komt heeft deze massage een zeer gunstige invloed op o.a. stress gerelateerde klachten. Tevens zorgt de massage voor een goede doorbloeding en energiedoorstroming. Een aanrader om even helemaal tot rust te komen.

Hotstone Massage

Een hot stone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. Vandaar de naam hot stone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.

Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

Warmte en ontspanning

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.
Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging.

De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

Contra-indicaties

Iedere massage heeft een doel, maar ook een aantal belangrijke contra-indicaties (wanneer mag men niet gemasseerd worden of op aangepaste wijze).
Onderstaande opsomming is niet volledig, maar bedoelt voor de beeldvorming.

 • griep/koorts
 • ziekten waarbij er sprake is van verhoogde stofwisseling
 • (besmettelijke) huidziekten
 • bij ernstige vormen van vaatziekten
 • trombose
 • kanker
 • bij gebruik van antidepressivum
 • tijdens het volgen van een antibioticakuur
 • het gebruik van ontstekingsremmers
 • medicatie die de rijvaardigheid kan be├»nvloeden (gele sticker)
 • open wonden
 • zwangerschap
 • ontstekingen en infecties
 • diabetes
 • reuma
 • brandwonden en zonnebrand
 • spataderen
 • te warme buitentemperatuur (hittegolf)

U kunt alleen een algehele Hotstone lichaamsmassage boeken van 60 minuten.

error: Content is protected !!