Cellulite

Cellulite

Cellulite is een erg vervelende aandoening waar zowel vrouwen als mannen last van hebben. Maar wat is het nu eigenlijk?

velashape-01

Wat is cellulite?

Om cellulite weg te krijgen is het belangrijk om te weten wat cellulite nu exact is!

Cellulite komt voornamelijk voor bij vrouwen. Vooral na de pubertijd heeft 80% tot 90% van de vrouwen last van cellulite. De kans dat mannen hier last van krijgen is aanzienlijk kleiner. Niet veel mensen weten precies wat cellulite is, men kent het eigenlijk alleen maar van de putjes in de benen.

velashape-02

Weet jij wat cellulite is?

De term cellulite verwijst naar de kuiltjes van de huid op de heupen, dijen en billen. Deze verschijning komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen als gevolg van verschillen in de manier waarop vet, spier- en bindweefsel verdeeld zijn in de huid van mannen en vrouwen.

De knobbeligheid van cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen, wat het bindweefsel onder de huid verstoord. Dit leidt tot de karakteristieke veranderingen in het uiterlijk van de huid.

Cellulite is niet gerelateerd aan de aandoening die bekend staat als cellulitis, dat is een verspreiding van bacteriële infectie van de huid en de weefsels onder de huid.

velashape-03

Waardoor ontstaat cellulite?

Erfelijkheid, dikte van de huid, geslacht, leeftijd,  de hoeveelheid en de verdeling van het lichaamsvet  kunnen allemaal invloed uitoefenen op de mate waarin cellulite aanwezig of zichtbaar is.

Medicijnen die de hormoonhuishouding op de hobbel brengen kunnen ook vaak worden gezien als de boosdoener! Medicijnen als de anticonceptiepil en zware antidepressiva hebben grote invloed op de hormoonhuishouding.

Patronen bindweefsel

Het is aangetoond dat mensen met cellulite andere patronen bindweefsel hebben dan mensen die geen cellulite hebben. Mannen hebben dit bindweefselpatroon veel minder dan vrouwen. Cellulite is niet direct een teken van overgewicht, maar een genetisch verschil in de manier waarop vetweefsel en bindweefsel zich vormt in combinatie met factoren die dit kunnen beïnvloeden.

 “Cellulite betekent geen overgewicht”

Biochemisch gezien gedraagt cellulite zich niet anders dan ander vet en er is geen gevaar voor de gezondheid wanneer je last hebt van cellulite. Er is zelfs enig bewijs dat suggereert dat het zelfs een beschermende werking heeft tegen chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Helaas kan je zelfvertrouwen wel een flinke deuk oplopen door cellulite.

Velashape, dé oplossing tegen cellulitis!

Velashape, dé behandeling tegen cellulitis en een sinaasappelhuid. Bij deze behandelingen wordt gebruik gemaakt van infrarode lichtenergie, radiofrequentie (RF), vacuüm en massage. Door de unieke energie combinatie van de infrarode energie en energie die vrijkomt bij radiofrequentie worden de dermale en hypodermale weefsels verwarmd. Deze verwarming op een specifieke plek garandeert een veilige, effectieve en snelle behandeling zonder enige hersteltijd. Doordat de huid wordt vacuüm gezogen en gemasseerd wordt op een speciale manier wordt de huid strak om een efficiënte overdracht van warmte-energie te krijgen. Deze methode zorgt voor een verhoging van de stofwisseling, verbetering van de lymfedrainage en vermindering van vetcellen.

Welke problemen pakt Velashape aan?

Onze Velashape behandeling is geschikt voor iedereen die last heeft van plaatselijke ophopingen van ongewenst vet op de heupen, billen, taille en buik en iedereen die last heeft van cellulitis. Voor mannen is deze behandeling uitermate geschikt voor de buik.

Is deze behandeling geschikt voor mij?

Onze Velashape behandeling is veilig voor eigenlijk alle huidtypen en kan ook uitgevoerd worden op een getinte huid. De behandeling is niet geschikt indien u een pacemaker draagt, zwanger bent of aan extreem overgewicht, diabetes of lever- of nierziekten lijdt.

Hoe voelt een behandeling?

Onze Velashape behandeling voelt aan als een warme en diepe massage. Sommige klanten voelen een licht tintelend gevoel. De huid kan na de behandeling enkele uren warm blijven. Dit is een teken dat de bloedcirculatie word gestimuleerd.

velashape-04

Hoeveel behandelingen?

Een VelaShape kuur bestaat in de regel uit zes tot 8 behandelingen. Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Dit wordt tijdens uw adviesgesprek besproken. In bijna alle gevallen zullen de eerste resultaten na 4 behandelingen goed waarneembaar zijn. Na 8 behandelingen is er een duidelijke afname van de cellulite en een meetbare afname de lichaamsomtrek. Daarbij verbeteren contouren aanzienlijk en de huid wordt strakker, gladder en steviger. Afhankelijk van uw leefomstandigheden kan cellulitis weer terugkomen. Daarom raden we aan om af en toe een onderhoudsbehandeling in te plannen.

Cellulite en sporten

Cellulite gaat niet weg door alleen te sporten en/of gebruik te maken van de powerplate e.d.. U werkt hiermee namelijk op uw spieren en niet op het onderliggende bindweefsel waar de cellulite zich bevindt. Bij een dieet verliest u meestal volume op plaatsen waar dat niet wenselijk is, bijvoorbeeld in uw gezicht en bij uw borsten.

velashape-05

De VelaShape behandeling is ook effectief bij:

 • Het verstevigen en verstrakken van de huid
 • De ‘rijbroek’ vorm op heupen en bovenbenen
 • Lovehandels
 • Voor/na behandeling bij liposuctie
 • Plaatselijk Afslanken

De zones die te behandelen zijn;

 • Bovenbenen
 • Billen
 • Onderbuik
 • Maagstreek
 • Lovehandels
 • Onderrug
 • Rug (BH band)
 • Heupen
 • Onderbenen
 • Bovenarmen
 • Kin
 • Wangen
 • Wallen onder het oog

 

Voor meer informatie over de mogelijkheden van Velashape, neem gerust contact met ons op.

error: Content is protected !!