Tatoeages Verwijderen

Tatoeages Verwijderen

Tatoeages komen in alle lagen van de samenleving voor, maar vaak laten mensen zich tatoeëren omdat het bij hun levensstijl past of omdat het dé trend van het moment is. Helaas verandert de levensstijl en de trend van veel mensen naar mate ze ouder worden. En dan is zo’n tatoeage ineens ongepast. Ook zijn er veel mensen van wie de tatoeage simpelweg niet mooi meer is, of omdat deze al heel oud is, of omdat de tatoeëerder zijn/haar vak niet verstaat. In deze gevallen is een laser behandeling ideaal. Je tatoeage wordt met elke behandeling verder vervaagd tot hij helemaal verdwenen is. Ook is het mogelijk om de tatoeage maar gedeeltelijk te vervagen voor een cover-up tatoeage. Dan is men niet meer verplicht om een grotere en zwartere tatoeage over een oude heen te zetten. De tattoo laseren is dan voldoende.

Op deze pagina geven wij u meer informatie over het verwijderen van tattoo’s, zo vindt u informatie over de ons gebruikte methode, hoe de behandelingen verlopen en wat u kunt verwachten.

Het consult

Wij bieden u altijd een gratis en geheel vrijblijvend consult aan. Tijdens dit consult wordt u op de hoogte gebracht van de behandeling en de techniek die wij gebruiken. Wij bespreken de kosten van de behandeling, het geschatte aantal behandelingen, wat u wel, en misschien nog belangrijker, wat u niet mag verwachten van de behandeling.

De behandeling

Vóór de specialiste de laser aanzet krijgt u, net als zij, een beschermende bril op om te voorkomen dat felle laserstraal de ogen beschadigd. Bij de diagnose heeft de laserspecialiste ook de huid geanalyseerd op de plaats van de tattoo. Aan de hand daarvan stelt ze de sterkte van de laser zo in dat de belasting van de huid minimaal is en het resultaat maximaal: wat lager als de huid op de plaats van de tatoeage erg gevoelig is en wat hoger als de huid daar tegen een stootje kan. Vervolgens begint de laserbehandeling die afhankelijk van de sterkte van de laser enkele tot 10 minuten kan duren.

Tijdens de behandeling ontstaat de zogenaamde lasersnow, een dun vliesje dat na een paar minuten verdwijnt. Ook wordt de huid tijdens en direct na de behandeling wit en ondoorzichtig. Dit effect verdwijnt na 20-30 minuten waarna de tatoeage er weer uitziet als voor de behandeling. De huid wordt rood en gezwollen als na een insectensteek en zal een tijd een gloeiend gevoel geven. De behandelde plek wordt gekoeld met een verzachtende crème: calendula.

De methode

Wij werken met de Q-switched ND Yag laser. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt.

De Yag-laser is op dit moment dé technologie waar de beste resultaten mee worden geboekt bij het verwijderen van tatoeages.

De laser zendt in een fractie van een seconde een intense lichtflits uit waarmee een oppervlakte van circa 4 mm 2 behandeld wordt. Het licht van de laser wordt selectief geabsorbeerd door de inktdeeltjes die ingekapseld zijn in de huid.

De energie van de laser breekt de kapsels open en laat de inktdeeltjes in microscopisch kleine deeltjes uit elkaar vallen. Vervolgens worden de inktdeeltjes door het afweersysteem van het lichaam afgevoerd door de witte bloedlichaampjes. Via de nieren verlaten ze het lichaam. Aangezien het in de meeste gevallen om grote hoeveelheden inkt gaat, kan het lichaam een tatoeage niet in een keer afbreken en zijn meerdere behandelingen nodig.

Deze laser kan alle kleuren inkt behandelen, zwart, rood, donkerblauw en donker oranje zijn gemakkelijk te behandelen. Kleuren als lichtpaars, licht groen en lichtblauw hebben meer behandelingen nodig. Deze laser werkt met een heel korte laserpuls van 2 tot 3 nanoseconden.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

dit hangt af van een groot aantal factoren:
 • type tattoo
 • kleur van de tattoo
 • diepte van de tattoo
 • ouderdom van de tattoo
 • locatie van de tattoo
 • de aanwezigheid van meerdere tattoos over elkaar
 • de gevoeligheid van uw huid
 • uw afweersysteem

tatoeages-verwijderen

Het gemiddelde aantal behandelingen voor Permanente Make up is 2-3 behandelingen, afhankelijk Het gemiddelde aantal behandelingen voor tattoos ligt tussen de 3 a 15 behandelingen.

Tussen twee behandelingen zit altijd 4 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig. Het is niet zo dat de tatoeage sneller verdwijnt als er sneller behandeld wordt. Sterker nog, de kans op pigmentatie en littekenweefsel wordt hierdoor aanzienlijk groter.

Tijdens het eerste consult wordt op basis van de ervaring met uw soort tattoo’s een schatting van het aantal laserbehandelingen gemaakt. Maar nogmaals, uw lichaam heeft hierbij het laatste woord.

Omdat de laserflits alleen door de inktdeeltjes wordt geabsorbeerd, tast de behandeling het omliggende weefsel niet aan. Heel soms verandert de tatoeage-inkt onder invloed van het laserlicht van kleur en is in dat geval moeilijk te verwijderen. Ook dan wordt de huid of de gezondheid niet aangetast.

Het verwijderen van een tattoo met deze laser techniek is in principe een heel veilige behandel methode, echter, er is altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze nl weer in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de effectiviteit van de behandeling weer.

target-tattoo-inks

Na laser behandeling kan men gewoon doorgaan met het dagelijks leven. Door de laser kan tot 24 uur na behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van warmte, lichte roodheid en uitdroging/blaasjes. Er kan lokaal een licht branderig gevoel terug komen binnen 3-7 dagen na behandeling:

 • Indien men alsnog de zon in gaat met de behandelde plek
 • Indien men sport of de sauna bezoekt
 • Indien men pittig/pikant voedsel eet

Het is van groot belang dat je correct omgaat met de nazorg, dit bepaalt voor een groot gedeelte hoe je huid eruit ziet als deze genezen is. Littekens komen niet van het laseren maar wel van pulken aan de korstjes en het niet opvolgen van het nazorgadvies welke je schriftelijk van ons mee krijgt bij de 1e behandeling.
Ook is het van groot belang dat je zonnebaden en de zonnebank vermijdt tijdens de gehele periode dat je bezig bent om de tattoo te laten verwijderen, dit om pigmentverstoring te voorkomen.
Verder is het van belang om te weten dat optimale veiligheidsmaatregelen worden genomen om te voorkomen dat het gebruik van de laser op enigerlei wijze tot schade of letsel kan leiden. Met name ter bescherming van de ogen is het noodzakelijk dat gedurende de laserbehandeling een speciale beschermbril wordt gedragen en dat ten alle tijden wordt voorkomen dat in de laserstraal kan worden gekeken.
Met de apparatuur in goede handen van uw behandelend en getrainde specialist is schijnbare beschadiging nooit blijvend en van zeer korte duur, en wordt omliggend weefsel NIET beschadigd.

error: Content is protected !!