Verven

Verven

Geverfde haren zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Is het niet het grijze haar wegwerken, dan is het wellicht de saaie kleur laten opleven of wil je met een extreme kleur opvallen

Let bij de nieuwe kleur voor het haar altijd op de kleur van de gezichtshuid. Wil je een natuurlijk effect laat je huid dan niet te veel “strikken”. Bijvoorbeeld zwart haar met een zeer lichte huid. Wil je juist shockeren dan zijn de extreme kleuren, zeker t.o.v. je huid, wel het juiste middel om dit te bewerkstelligen.
Alle haarkleuren van wit tot zwart zijn bij de kapper. De kapper kijkt met u samen welke kleur of tussenkleuren gecreëerd kunnen worden door te mixen en kan je adviseren de juiste kleur te zoeken.

Haar

Ons haar bestaat voornamelijk uit keratine en de kleur wordt opgebouwd uit proteïnes. Eumelanine wat voor de bruine en zwarte kleur zorgt en phaeomelanine zorgt voor de rode en blonde kleur. Spreekt voor zich dat als dit niet (meer) aanwezig is je haar wit/grijs is.

Tips

  • Je haar iets te rood? Anti roosshampoo helpt om de kleur af te zwakken.
  • Met geblondeerd haar altijd uitkijken met chloorbaden. Een beschermende olie voor het haar kan er een filter overheen leggen en beschermen.
  • De zon heeft ook invloed op je haar, dus veel met je haar in de zon dan kan ook hier een beschermende olie uitkomst bieden. Maar een hoedje of petje is uiteraard ook prima.
  • Ben je veel in zout water dan kan een speciale shampoo om het er goed uit te spoelen een oplossing bieden. Het zout in combinatie met de zon kan je haar behoorlijk verwoesten.
  • Stijl je zelf je haar dan eerst een goede olie in je haar doen. Dit beschermt tegen de hitte van de stijltang.
error: Content is protected !!