Knippen

Eerste hulp bij haarproblemen

Gespleten punten

Gespleten haarpunten, kun je het beste zo snel mogelijk laten afknippen, als je het niet doet zal het haar steeds hoger splijten. Om het splijten van je haar te voorkomen, moet je voorzichtig met je haar omgaan en zorgen dat het in goede conditie blijft. Haar kan splijten doordat de uiteinden droog zijn door teveel stylen en kleuren. Maar ook als je haar tegen je schouders slaat kan het beschadigen.

Haartips

Ga nooit met nat haar slapen

Je kunt beter niet gaan slapen met haar dat nog niet helemaal 100% droog is. Je ligt dan met je haar op je kussen waardoor het niet goed kan drogen en het water kan niet verdampen. Je hoofdhuid reageert daarop door extra talg af te scheiden. Je haar is dan weer veel sneller vet.

De beste voeding voor gezond haar

Goede voeding hoort niet bij de haartips die werken op de korte termijn, maar is wel een hele belangrijke. De gezondheid van je haar begint met een gezonde hoofdhuid en haarzakjes en om die gezond te houden en te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt, is voeding met voldoende gezonde vetten, vitaminen en mineralen, heel belangrijk.
Belangrijke voedingsmiddelen zijn: vette vis, noten en zaden vanwege de omega-3. Groene bladgroenten vanwege de vitamine C en ijzer. Wortelen en zoete aardappelen vanwege de vitamine A. Linzen omdat ze een bron zijn van zink en yoghurt en eieren omdat ze proteïnen leveren.

Was je haar met aandacht

Vaak is het wassen van je haar een haastklus. Maar voor de verzorging van je haar is het beter als je er de tijd voor neemt en het op de goede manier doet. Zo zijn de producten die je gebruikt natuurlijk belangrijk. Maar even belangrijk is dat je voldoende tijd neemt om die producten weer uit je haar te wassen. En dat je dat doet met lauw water. Met heet water gaat het misschien sneller en voelt het schoner aan, maar dat komt omdat je met het hete water ook de natuurlijke beschermende oliën van je haar wegspoelt. Hierdoor verliest het haar haar glans en wordt het dof. Hou je ook aan de tijd dat je een conditioner moet laten intrekken volgens de gebruiksaanwijzing. Sommige producten hebben die tijd nodig om hun werk te doen.

Proteïnen voor beschadigd haar

Haar dat vaak gestijld, gekruld, gebleekt of gekleurd is, wordt vaak poreus en breekbaar en heeft snel last van gespleten haarpunten. Je haar breekt daardoor sneller af en ziet er dor en droog uit. Keratine behandeling is de effectieve manier voor beschadigd haar. Gelukkig zijn er producten die je haar kunnen versterken. Neem een conditioner met proteïnen. De proteïnen dringen in je haar en versterken het.

Tips voor zwemmers

Ga je regelmatig zwemmen? Eén van de beste haartips is dan om je haar goed nat te maken met water uit te kraan, voordat je het water met chloor in gaat. Als je haar verzadigd is met water, dan kan je haar minder water met chloor opnemen. Ben je blond en is je haar groenig geworden door het chloor? Meng je shampoo dan met wat tomatenketchup.

error: Content is protected !!