Diamond Peel

Microdermabrasie

microdermabrasie
Microdermabrasie is een mechanische dieptepeeling die de huid glad, zacht en jeugdig maakt. Op effectieve wijze wordt de huid ontdaan van dode huidcellen en wordt de bloedcirculatie en de aanmaak van cellen in het bindweefsel van de huid gestimuleerd.

 • Veilig en effectief
 • Gelijk zichtbaar resultaat
 • Pijnvrije behandeling
 • Klinisch bewezen en getest

Microdermabrasie met VIORA PRISTINE™

Hoe werkt het?

De Pristine exfolieert het huidoppervlak: de huid wordt als het ware verfijnd afgeschaafd, waardoor de bovenste oude, beschadigde en vervuilde huidcellen worden verwijderd. Dit proces stimuleert de celvernieuwing met de aanmaak van verse, jonge cellen en met collageen (het hoofdbestanddeel van het huidbindweefsel dat uw huid stevig en elastisch houdt). Na een microdermabrasiebehandeling zal de huid optimaal werkstoffen opnemen. Het vacuümsysteem zorgt voor een directe lifting van de vermoeide huid en stimuleert de bloedtoevoer naar het huidoppervlak, waardoor de zuurstofopname wordt verhoogt. Nieuwe collageen en elastine worden gevormd met een duidelijk zichtbare en langdurige huidverbetering en huidverjonging tot gevolg.

Wat behandelt Pristine?

Pristine behandelt en vermindert de verschijning van:

 • Vermoeide vale huid
 • Rokershuid
 • Acne / comedonen
 • Littekens
 • Rimpels / huidverjonging
 • Grove en/of verstopte poriën
 • Lever- / ouderdomsvlekken
 • Zonschade / huidveroudering

Hoe voelt de behandeling en wanneer zie ik resultaat?

Als een licht trekkend gevoel aan de huid. Het is een comfortabele en pijnloze behandeling. Vanaf de eerste behandeling met de Pristine zult u reeds het verschil ervaren. De huid voelt zuiver, rimpels zullen vervagen en littekens (als gevolg van bijvoorbeeld acne) minder zichtbaar worden. De huid verkrijgt een vitale uitstraling en de conditie van uw huid zal zichtbaar verbeteren.

dermabrassie

Hoe lang duurt een behandelsessie?

Voordat met een behandeling wordt gestart, krijgt u van uw specialist een eerlijk en deskundig advies. Microdermabrasie geeft het beste resultaat in een kuurbehandeling. Tussen de behandelingen moet minimaal 10 dagen zitten om de huid de gelegenheid te geven om nieuwe huidcellen aan te maken. Voor een goed zichtbaar resultaat moeten er 5 tot 10 behandelingen plaatsvinden. De behandeling moet thuis worden ondersteund met de juiste huidverzorgingsproducten voor een optimaal resultaat.

Zijn er bijeffecten?

Als u zwanger bent of als een medische achtergrond heeft, dan kunt u dit het beste met uw specialist overleggen voorafgaand aan de behandeling. Vraag uw specialist bovendien naar de punten die u na de behandeling in acht dient te nemen.

Nazorg

 • Na de behandeling ziet u direct dat uw huid intensief is behandeld. Het is dan ook zéér belangrijk dat u uw behandelde huid met uiterste zorg behandeld. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. Omdat de huid er toegankelijk is voor werkstoffen wordt het gebruik van geschikte producten na de behandeling ten zeerste aangeraden. Vraag uw specialist naar de juiste ondersteunende producten voor thuis gebruik.
 • Uw huid ziet er nu licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling en zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat er strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden op de huid. Dit is een normale reactie en de strepen zullen verdwijnen.
 • De huid kan tot 2 dagen na de behandeling nog een beetje rood zien. De delen van de huid die extra intensief zijn behandeld kunnen na 2 dagen gaan schilferen. Met een fijne scrub kunt u deze schilfertjes zachtjes verwijderen.
 • Na de diamond peel kunt u in feite gewoon weer aan het werk. Het nemen van hete douche of sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande verstrekte doorbloeding van de huid door de diamond peel. Zon of zonnebank word ook ten strengste afgeraden!
 • Gebruik van make-up is toegestaan na 24 uur! Laat de huid rusten en onderga in deze tussentijd geen andere huidbehandelingen. Ook zwemmen wordt de eerste week na de behandeling afgeraden i.v.m. gevoeligheid van de huid.
 • Het gebruik van een sunblock na de behandeling is noodzakelijk.

Wanneer mag je geen microdermabrasie ondergaan?

Er zitten wat contra-indicaties aan de microdermabrasie behandelingen. Je mag geen microdermabrasie ondergaan bij o.a. eczeem, psoriasis, huidontstekingen, koortslip, zonverbranding, vitamine A medicatie (Isotretinoine, Roaccutane), heftige rosacea, huidkanker, actieve acne, herpes, actinische keratose. Dit bekijken we allemaal samen tijdens je intake-gesprek.

error: Content is protected !!