Fillers

Rimpels opvullen met fillers

Vanaf ongeveer ons 25e levensjaar maakt onze huid minder onderhuids bindweefsel en elastine aan. Ook houdt de huid minder vocht vast. De huid wordt dus minder veerkrachtig en verslapt gestaag. Hierdoor ontstaan rimpels.

Roken, stress en uv-straling uit bijvoorbeeld zonlicht versnellen dit proces.

Om het gezicht een voller en jeugdiger karakter te geven, kan een vulmiddel onder de huid worden gespoten. Dit is een goede manier om statische rimpels tegen te gaan. Statische rimpels hangen niet samen met spierbewegingen, maar zijn het gevolg van het verslappen van de huid. Te denken valt aan lijnen op jukbeenderen, wangen en kin of aan het hangen van de mondhoeken.

Rimpels die samenhangen met spierbewegingen (zoals kraaienpootjes rond de ogen, of voorhoofdsrimpels) worden dynamische rimpels genoemd. Deze rimpels laten zich goed behandelen met botox.

Fillers worden ook gebruikt om de lippen weer jong te laten lijken. Daarnaast worden fillers op andere lichaamsdelen toegepast.

Het consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt een gesprek plaats tussen jou en de arts over je wensen en verwachtingen. De arts zal informeren naar je medische historie en je medicijngebruik. Zorg ervoor dat je altijd alle medicatie noemt, ook als de medicijnen niet zijn voorgeschreven.

De arts zal tijdens het consult ook je huid beoordelen op behandelbaarheid en maakt met je een plan van behandeling.

Soms zal er een combinatie-behandeling worden voorgesteld, hierbij gebruikt de arts niet alleen fillers maar ook botox om de rimpels te behandelen.

Welke soort fillers bij Reina?

Bij Reina kunt u gebruik maken van de Juvederm, Belotero en Radiesse. Fillers verbeteren hiermee de structuur, stevigheid en elasticiteit van de huid.

De rimpelbehandeling met fillers

De nasolabiale plooi, de lijn die van je neus naar je mond loopt, wordt vaak behandeld met een filler.

De filler wordt geïnjecteerd via een dunne, holle naald. De arts zal het omliggende gebied goed koelen met een ice-pack om zwellingen te voorkomen. Hier gaat ook een verdovend effect vanuit, waardoor in de meeste gevallen de behandeling pijnloos is. Sommige mensen ervaren de behandeling desondanks als pijnlijk, in dat geval kan een verdovende crème worden aangebracht of met een injectie worden verdoofd.

Een behandeling met fillers duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kun je direct naar huis, maar je mag gedurende drie uur na injectie niet over het geïnjecteerde gebied wrijven. Vaak kan niet met één behandeling worden volstaan en moet je nog vervolgbehandelingen ondergaan. Dit is afhankelijk van je huid en het gewenste effect.

Risico’s en complicaties

Veel mensen hebben kort na de injectie last van een lichte zwelling, branderigheid van de huid en jeuk. Meestal trekt dit dezelfde dag nog weg, maar soms houdt dit enkele dagen aan. In een enkel geval ontstaat er een bloeduitstorting. Behandeling met hyaluronzuur is zeer veilig, slechts 0,1% van de behandelde mensen reageert allergisch op dit product. Andere fillers hebben een wat grotere kans op bijwerkingen en allergische reacties.

Het resultaat

Het resultaat is direct zichtbaar en houdt 6 tot 12 maanden aan. De gel wordt niet hard, maar blijft onder de huid zitten en neemt daar de eigenschappen van de huid aan. Het lichaam breekt de gel langzaam af en deze zal uiteindelijk geheel uit het lichaam verdwijnen. Daarna kan het proces worden herhaald.

error: Content is protected !!